JHS Mønter info og shop

Mønt Blog med seneste nyt.

Jeg så for nogen tid siden et billede af denne Jubi mønt, som en tilsyneladende købte som en guldbelagt Jubilæums mønt, men som viste sig at være en guld mønt. Jeg læste nu denne info om mønten som kun er givet til Kongehusets medlemmer eller ret få andre. Nogen der kender hvilken Auktions firma der solgte mønten i 2006 eller om hvor mange der er lavet?

''Jeg fandt og købte på et loppemarked et forgyldt minister eksemplar af erindringsmønten fra 1967.
Jeg var naturligvis glad for mit køb selv om den var forgyldt. Da jeg kom hjem og smed den på vægten kunne jeg hurtig se at den var helt gal. Mønten var jo af guld. Endelig var jeg heldig, jeg havde købt en guldmønt på lidt under 40 gram for en slik, og for det ikke engang skulle være løgn, så er det efter hvad jeg ved også den første af den årgang der er dukket op? Anyway, jeg er naturligvis så glad at jeg ikke er til at skyde igennem.
Jeg tror nu jeg sælger den på auktion. Er der nogen der har et bud på hvad sådan en skulle kunne indbringe?

Jeg tror nu ikke at han vil købe den. Han skriver jo at han ikke vil købe den da den kun ”efter hans mening” kan være falsk eller hugget. Hvad jeg måske ikke kan forstå er, at han sikkert selv ejer nogle guld 20 kroner fra 1926-1931. Da disse aldrig er blevet udgivet, kan de kun være stjålet. Godt nok for mange år siden, men det bliver moralen vel ikke bedre af. Jeg understreger at min udtalelse om at han sikkert ejer nogle af disse 20 kroner, er et lige så stort gæt som hans gæt på at mønten kun kan være stjålet. Som sagt Politi, konge huset og kongelig mønt kender ikke noget til at mønten skulle være hugget. Hvad med alle de andre guld minister mønter der har været solgt? Skulle de så også været hugget. I så fald er der nogen der ude der ikke kan passe ret godt på deres sager, og ej heller gide at mælde det stjålet.

Jeg har ikke talt med Kongelig mønt, men det har et auktionshus som sælger mønten.
Kongelig mønt ville ikke ud med hvor mange de havde lavede. De siger at det er så lang tid siden de er lavet at den info er røget i arkiv. Auktions huset var derefter af mig ukendte veje, kommet frem til at der var fremstillet 5-6 stk. Lige så snart jeg høre 2-3 eller 5-6 stk. så siger mig at det er et usikkert tal. Hvis man ved hvor mange der er fremstillet, så ville det ikke være 5 eller 6 men et nøjagtigt tal. Kongelig mønt vil ikke ud med sproget, så jeg vil mene at der ikke er nogen der ved hvor mange der findes. Man må gå ud fra at kongehuset fik deres, Ham der tegnede og fremstillede originalen fik måske også en? Dronningens søster fik vel også 1 hver, som de plejer.
Dem fra 1964 som blev solgt på auktion i London, kom fra Kong Konstantins samling. Måske denne her fra 1967 kunne være solgt af ham, hmmm ja jeg ved det ikke. Efter som den ikke er efterlyst nogen steder, så rager det sådan set også mig en høstblomst, og hvorfor skulle det også gøre andet!''

18-03-2012

0

Nyeste kommentarer

24.11 | 07:01

Hvor kan man købe denne her ?

19.12 | 16:59

??? jeg har i går modtaget nævnte katalog, man har ikke gidet at rette pris...

14.11 | 00:55

Hej BK, Nej, jeg køber ikke alm. danske årgangs mønter, men evt. andre m...

12.11 | 20:14

Køber du mønter?